Home / Nieuws / Televisie / Amika

NIEUWS
 

Amika op de Tros

Vanaf 27 april 2009 gaat de Tros Amika uitzenden.
Elke werkdag is Amika te zien om
18u00 op Z@PP. 's Zaterdags is om 10u55 de compilatie van de afgelopen week met alle hoogtepunten te zien.

Voor meer informatie over Amika op de Tros: http://tros.nl/index.php?id=4670.  

Toegevoegd: 18 april 2009

 

Amika op DVD en er komt een tweede seizoen.

Inmiddels is Amika op DVD verschenen, een 4-DVD box.
Hierop staan alle afleveringen van het eerste seizoen en de videoclip Amika.

DVD 1: Aflevering 1 t/m 13
DVD 2: Aflevering 14 t/m 26
DVD 3: Aflevering 27 t/m 39
DVD 4: Aflevering 40 t/m 52
Bonusmateriaal: Videoclip Amika

Inmiddels is ook bekend dat Amika een vervolg krijgt. De opnames voor seizoen 2 zijn inmiddels begonnen.

Toegevoegd: 18 april 2009

Amika

In deze nieuwe tv-novelle die sinds 10 november op Ketnet is te zien speelt Bert de vader van Merel De Ridder.
Op elke maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag is Amika rond 18u15 te zien. Veel kijkplezier.
Tevens is er elke zondag rond de klok van 18u00 een marathonuitzending te zien, met alle gebeurtenissen van eerder die week.

Het verhaal speelt zich af op een manege waar de dochter, Marie-Claire de La Fayette, van haar steenrijke vader een paard cadeau krijgt voor haar vijftiende verjaardag. Maar Marie-Claire is de hele dag bezig met de beste, de mooiste en de leukste te zijn en heeft geen oog  voor het paard, dat verbannen wordt naar een vuile stal. Het geheimzinnige paard dult niemand in zijn buurt tot op de dag dat Merel in dienst komt als nieuwe stalhulpje van de manege. Merel neemt Amika onder haar hoede en wordt ook nog verliefd op de stalknecht.

'Amika wordt dan wel een telenovelle genoemd, omdat het een afgerond verhaal over één tv-seizoen is. Maar indien het een succes wordt, is het niet uitgesloten dat we met dezelfde gegevens een tweede reeks maken', zegt Gert Verhulst.

Toegevoegd: 15 november 2008

 

Amika

Als je aan kinderen vraagt waar ze van houden en wat hen interesseert dan staan dieren steevast in hun top 5 honden,katten ,maar ook paarden. 'Amika' is een nieuwe reeks voor 8-12 jarigen. De opvolger van 'Spring'. Het is een telenovelle, maar what's in a name. Het is vooral een serie met humor,avontuur ,romantiek en met een duidelijke verhaallijn die kinderen zeker zal aanspreken.
De arena van 'Amika' is manege De Paardenhoeve en het mysterie waar alles rond draait is een gelijknamig paard. 'Amika' gaat over verlangen naar iets wat je niet hebt en de zoektocht naar de eigen identiteit. En dat is iets waar onze doelgroep,en dus ook Ketnet,heel erg mee bezig is. Jongeren die opgroeien voelen zich onzeker. Zij weten niet goed wat ze moeten voelen of denken bij al die veranderingen die er gebeuren. Ze willen heel graag bij die groep horen,toch voelen ze zich ook speciaal en ze willen dat laten zien. Twijfels,nieuwe en onherkenbare gevoelens: het is allemaal spannend,maar toch ook een beetje beangstigend.

Ketnet wil een coach zijn doorheen het leven van jongeren en hen begeleiden bij hun ontplooiing en zelfstandig te worden. De kinderen kunnen hun volledig meeleven met Merel,het hoofdpersonage, want zij worstelt met dezelfde emoties. Samen met haar zullen ze week na week sterker worden en zich verder ontwikkelen tot zelfbewuste tieners. Ketnet is er alvast van overtuigd dat 'Amika' een even groot succes kan worden als Spring die de jeugd kon bekoren met muziek en dans,'Amika' spreekt een ander favoriet tijdverdrijf van kinderen en jongeren aan.
'Amika' zal 52 afleveringen tellen en is vanaf het najaar te zien op Ketnet en is een productie van studio 100.

Toegevoegd: 13 juli 2008