Home / Nieuws / Film / Plop en het Vioolavontuur

NIEUWS
 

DVD Plop en het Vioolavontuur

Binnen enkele weken wordt de DVD van Plop en het Vioolavontuur in de winkels verwacht. De releasedatum die tot nu toe bekend is, is 1 juni.

Verwachte extra's:
- Clip Frans Bauer "Weet dat het zonnetje schijnt"
- Filmjournaals

Donderdag 1 juni DVD Plop en het Vioolavontuur in de winkels.

Toegevoegd: 26 april 2006

  

Al 329.000 kindjes en hun ouders beleefden Plop en het Vioolavontuur!

De sneeuwvlokjes zijn niet uit de lucht te slaan en we ademen in wolkjes. Wat kan er dan knusser zijn dan samen met mama en papa naar een mooie film in de bioscoop te gaan? Dat hebben alvast 329.000 kindjes en hun ouders in Vlaanderen en Nederland gedacht… Plop en het Vioolavontuur is goed op weg om dé kinderfilm van 2006 te worden!

In Vlaanderen lokte de film na amper 6 weken ruim 106.000 bezoekers, in Nederland gingen na slechts 5 weken liefst 223.000 toeschouwers zingend naar huis: met deze 5de Plopfilm zet

In Plop en het Vioolavontuur raken kabouter Plop en zijn vrienden helemaal in de ban van muziek dankzij Anna, een meisje van acht. Wanneer ze tijdens een wandeling hemelse klanken horen opstijgen uit een huisje aan de rand van het kabouterbos, kunnen ze hun nieuwsgierigheid niet bedwingen en gaan ze een kijkje nemen. Dat loopt volledig uit de hand en draait er op uit dat Anna haar kostbare viool laat vallen. Die is helemaal stuk en morgen heeft ze een belangrijk optreden! Hoe kunnen de kabouters haar helpen? Het wordt een spannende race tegen de tijd waarin ze worden bijgestaan door kabouter Amadeus, gespeeld door niemand minder dan Frans Bauer!

Plop en het vioolavontuur, met Walter De Donder, Chris Cauwenberghs, Agnes De Nul, Aimé Anthoni, Ellen Van Gelder, Bert Cosemans en natuurlijk Frans Bauer als kabouter Amadeus !

Bron: Showbizzsite.be

Toegevoegd: 27 januari 2006

  

Al meer dan 170.000 bezoekers voor Plop en het Vioolavontuur

Plop en het Vioolavontuur is goed op weg om dé kinderfilm van 2006 te worden, en het jaar is nog maar pas begonnen.

Meer dan 170.000 Vlamingen en Nederlanders hebben de film al gezien! Dat is een hoop volk, zeker als je weet dat de film nog maar een paar weken uit is! We verwachten dan ook dat het bezoekersaantal nog flink zal toenemen de komende weken. In Vlaanderen lokte de film ruim 67.000 bezoekers, in Nederland gingen liefst 105.000 toeschouwers voor de bijl. Alweer een Vlaamse topfilm dus voor Studio 100: deze 5de Plopfilm zet een mooie traditie verder. In Nederland is Plop en vioolavontuur goed voor de 4de plaats in de top 10, na blockbusters als King Kong en Harry Potter: Harry Potter en de Vuurbeker. Kabouters mogen dan klein zijn, hun verwezenlijkingen zijn dat duidelijk niet.

In Plop en het vioolavontuur raken kabouter Plop en zijn vrienden helemaal in de ban van muziek dankzij Anna, een meisje van acht. Wanneer ze tijdens een wandeling hemelse klanken horen opstijgen uit een knus huisje aan de rand van het kabouterbos, kunnen ze hun nieuwsgierigheid niet bedwingen en gaan ze een kijkje nemen. Dat loopt volledig uit de hand en draait er op uit dat Anna haar kostbare viool laat vallen. Die is helemaal stuk en morgen heeft ze een belangrijk optreden! Hoe kunnen de kabouters haar helpen? Het wordt een spannende race tegen de tijd…

Plop en het vioolavontuur, met Walter De Donder, Chris Cauwenberghs, Agnes De Nul, Aimé Anthoni, Ellen Van Gelder, Bert Cosemans en natuurlijk Frans Bauer als kabouter Amadeus !

NU IN DE BIOSCOOP!

Bron: Showbizzsite.be

Toegevoegd: 6 januari 2006

  

Al 17.500 bezoekers voor Plop en het Vioolavontuur in Vlaanderen!

Plop en het Vioolavontuur scheert hoge toppen, reeds 17.500 bezoekers zagen de film in Vlaanderen.
Daarmee is de vijfde Plopfilm de best scorende kinderfilm, niet alleen hier bij ons trouwens, maar ook in Nederland. De Nederlandse cijfers worden in de loop van de komende dagen bekendgemaakt.

In Plop en het vioolavontuur’ raken kabouter Plop en zijn vrienden helemaal in de ban van muziek dankzij Anna, een meisje van acht. Wanneer ze tijdens een wandeling hemelse klanken horen opstijgen uit een knus huisje aan de rand van het kabouterbos, kunnen ze hun nieuwsgierigheid niet bedwingen en gaan ze een kijkje nemen. Dat loopt volledig uit de hand en draait er op uit dat Anna haar kostbare viool laat vallen. Die is helemaal stuk en morgen heeft ze een belangrijk optreden! Hoe kunnen de kabouters haar helpen? Het wordt een spannende race tegen de tijd…

Plop en het vioolavontuur, met Walter De Donder, Chris Cauwenberghs, Agnes De Nul, Aimé Anthoni, Ellen Van Gelder, Bert Cosemans en natuurlijk Frans Bauer als kabouter Amadeus !

Bron: Showbizzsite.be

Toegevoegd: 27 december 2005

  

Plop en het Vioolavontuur première in De Rode Loper

De feestelijke première van Plop en het Vioolavontuur is dadelijk te zien in de Rode Loper op één. Een verslag van deze première is hier te lezen.

De Rode Loper, maandag om 18u10, één.

Herhalingen: dinsdag om 00u05, één &
dinsdag om 12u15, één.

Toegevoegd: 5 december 2005

  

Plop en het Vioolavontuur-site online

Sinds enkele dagen is de website van Plop en het Vioolavontuur online. De site is voor zowel in een Vlaams als in een Nederlands jasje gestoken. De verschillen zijn alleen te vinden in de "Waar?". Het gaat hierbij dus om de bioscopen waar de film te zien zal zijn.

België: www.plopenhetvioolavontuur.be
Nederland: www.plopenhetvioolavontuur.nl

Toegevoegd: 5 december 2005

 

Plop en het Vioolavontuur in première

Zondagnamiddag was het extra-druk in Metropolis Antwerpen. Dat had niet alleen met het slechte weer te maken. De nieuwe Plop-film "Plop en het Viool Avontuur " ging in Antwerpen in wereld-première en daar kon de Showbizz-Site niet ontbreken.
Zo'n 1.500 konden de film "Plop en het Viool Avontuur " in absolute première bekijken en hoeven we nog te zeggen dat er meer kinderen in de zaal zaten dan bij een gewone première?
In "Plop en het Viool Avontuur" raken kabouter Plop en zijn vrienden helemaal in de ban van muziek dankzij Anna, een meisje van acht.
Wanneer ze tijdens een wandeling hemelse klanken horen opstijgen uit een knus huisje aan de rand van het kabouterbos, kunnen ze hun nieuwsgierigheid niet bedwingen en gaan ze een kijkje nemen.
Dat loopt volledig uit de hand en draait er op uit dat Anna haar kostbare viool laat vallen. Die is helemaal stuk en morgen heeft ze een belangrijk optreden! Hoe kunnen de kabouters haar helpen? Het wordt een spannende race tegen de tijd...
De cast bestaat uit Walter De Donder, Chris Cauwenberghs, Agnes De Nul, Aimé Anthoni, Frans Bauer, Ellen Van Gelder en Bert Cosemans
Alleen de laatste drie namen hebben een extra woordje uitleg nodig.
Frans Bauer speelt de knotsgekke kabouter Amadeus. Frans mag natuurlijk ook zingen in de film en dat doet hij zelfs in duet met Lui.
Ellen Van Gelder speelt Anna, een meisje dat in navolging van haar grootmoeder fantastisch viool kan spelen.
Bert Cosemans speelt in de film de papa van Anna. Jammer genoeg zien we in de film de papa vooral slapen, terwijl hij eigenlijk de gevallen viool van Anna moet herstellen.
De regie is in handen van Matthias Temmerman, meteen zijn derde Studio 100-film.
"Plop en het Viool Avontuur" duurt 62 minuten en krijgt van ons een dikke 10 op 10.
De makers van de film zijn er alweer in geslaagd om een lekker spannende en tegelijk ontspannend film te maken. "Plop en het Viool Avontuur" is een film om niet alleen met de kids maar met het ganse gezin naar te gaan kijken.
Hol nog niet meteen richting bioscoop, de film loopt pas op 14 december 2005 in de bioscopen.
Wat je wel meteen mag doen is? De 113 foto's van de première van "Plop en het Viool Avontuur" bekijken bij de letter K van Kabouter Plop in het fotoboek op www.showbizzsite.be.

Bron: Showbizzsite.be

Toegevoegd: 5 december 2005

  

Plop en het Vioolavontuur

In de nieuwste clip van Frans Bauer, waar hij met zijn Plop-vrienden een liedje te gehoren brengt, is Bert ook te zien. Enkele seconde is Bert te zien als de vader van Anna. Een klein moment uit de nieuwste Plop-flim "Plop en het Vioolavontuur". Deze clip is op de site van Studio100 te bekijken en ook op de single. Die vanaf nu verkrijgbaar is.

Zondag 4 december gaat Plop en het Vioolavontuur in première in Antwerpen. Het Metropolis in Antwerpen zal zondag de locatie zijn waar Plop en zijn vrienden hun vijfde bioscoopfilm in première zien gaan. De Belgen moeten tot woensdag 14 december wachten, terwijl de Nederlandse fans nog een weekje langer wachten, tot donderdag 22 december. En als het goed is, zal er in Amsterdam ook een première plaatsvinden. Alleen is ons niet bekend wanneer.

Toegevoegd: 29 november 2005

  

Plop en het Vioolavontuur

In eerdere berichten over "Plop en het Vioolavontuur" lieten wij u al weten dat de film vanaf 14 december 2005 te zien zal zijn in de Vlaamse zalen. Wij kunnen u nu ook vertellen dat een dikke week later ook de Nederlandse Plop-fans van deze nieuwe film kunnen genieten. Vanaf 22 december 2005 is "Plop en het Vioolavontuur" in de Nederlandse zalen te zien.

Ook is er ondertussen meer bekend geworden over de rolverdelingen. Zo zal Bert de rol van 'papa' op zich nemen. 'Papa' is de vader van Anna, het meisje met de viool.
Voor meer informatie over de film, verwijs ik u graag door naar de Plop-pagina. Hier staat een iets uitgebreidere versie van de synopsis die reeds eerder hier op de site vermeld stond. Ook is daar de filmposter te zien.

De trailer is inmiddels ook op verschillende sites te vinden. We hebben er enkele voor u op een rijtje gezet:
http://www.studio100.be en als u daar naar kijkkast gaat, voor Plop kiest (uiterst rechts) vindt u daar de trailer
http://www.vlaamsefilm.be/index.php?id=1&tx_vlaamsefilms_film_pi1%5BshowUid%5D=16
http://www.independentfilms.nl/release.html?releaseid=136

Toegevoegd: 7 november 2005

  

Bert in nieuwste Plop-film

In de nieuwste Kabouter Plop-film "Plop en het vioolavontuur" die eind dit jaar in première zal gaan, zal Bert te zien zijn (als kabouter?).
Erg veel is er nog niet bekend over de film, enkel dat deze het verhaal vertelt van de populaire kabouterfamilie die in de grote mensenwereld terecht komt en er allerlei avonturen beleeft, onder meer met een zotte witte gans en een meisje met een viool.

Regisseur: Matthias Temmerman
Acteurs:
Walter De Donder, Chris Cauwenberghs, Agnes De Nul, Aimé Anthoni, Frans Bauer, Ellen Van Gelder, Bert Cosemans en andere.

Vanaf 14 december 2005 te zien in de Vlaamse zalen.
Wanneer "Plop en het vioolavontuur" in Nederland in première zal gaan is nog niet bekend, maar de première wordt wel in december 2005 verwacht.

Toegevoegd: 15 september 2005