Home / Nieuws / Film / Plop en het Vioolavontuur in première

NIEUWS
 

Plop en het Vioolavontuur in première

Zondagnamiddag was het extra-druk in Metropolis Antwerpen. Dat had niet alleen met het slechte weer te maken. De nieuwe Plop-film "Plop en het Viool Avontuur " ging in Antwerpen in wereld-première en daar kon de Showbizz-Site niet ontbreken.
Zo'n 1.500 konden de film "Plop en het Viool Avontuur " in absolute première bekijken en hoeven we nog te zeggen dat er meer kinderen in de zaal zaten dan bij een gewone première?
In "Plop en het Viool Avontuur" raken kabouter Plop en zijn vrienden helemaal in de ban van muziek dankzij Anna, een meisje van acht.
Wanneer ze tijdens een wandeling hemelse klanken horen opstijgen uit een knus huisje aan de rand van het kabouterbos, kunnen ze hun nieuwsgierigheid niet bedwingen en gaan ze een kijkje nemen.
Dat loopt volledig uit de hand en draait er op uit dat Anna haar kostbare viool laat vallen. Die is helemaal stuk en morgen heeft ze een belangrijk optreden! Hoe kunnen de kabouters haar helpen? Het wordt een spannende race tegen de tijd...
De cast bestaat uit Walter De Donder, Chris Cauwenberghs, Agnes De Nul, Aimé Anthoni, Frans Bauer, Ellen Van Gelder en Bert Cosemans
Alleen de laatste drie namen hebben een extra woordje uitleg nodig.
Frans Bauer speelt de knotsgekke kabouter Amadeus. Frans mag natuurlijk ook zingen in de film en dat doet hij zelfs in duet met Lui.
Ellen Van Gelder speelt Anna, een meisje dat in navolging van haar grootmoeder fantastisch viool kan spelen.
Bert Cosemans speelt in de film de papa van Anna. Jammer genoeg zien we in de film de papa vooral slapen, terwijl hij eigenlijk de gevallen viool van Anna moet herstellen.
De regie is in handen van Matthias Temmerman, meteen zijn derde Studio 100-film.
"Plop en het Viool Avontuur" duurt 62 minuten en krijgt van ons een dikke 10 op 10.
De makers van de film zijn er alweer in geslaagd om een lekker spannende en tegelijk ontspannend film te maken. "Plop en het Viool Avontuur" is een film om niet alleen met de kids maar met het ganse gezin naar te gaan kijken.
Hol nog niet meteen richting bioscoop, de film loopt pas op 14 december 2005 in de bioscopen.
Wat je wel meteen mag doen is? De 113 foto's van de première van "Plop en het Viool Avontuur" bekijken bij de letter K van Kabouter Plop in het fotoboek op www.showbizzsite.be.

Bron: Showbizzsite.be

Toegevoegd: 5 december 2005